Oudergids - Kinderwens

.. / Kinderwens / Vruchtbaarheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Vruchtbaarheid man

Alleen gezonde zaadcellen zijn in staat de eicel te bereiken en bevruchten. Wat kun je als man doen om je vruchtbaarheid te bevorderen. (Meer...)

Vruchtbaarheid man

Vruchtbaarheid vrouw

Tot je dertigste ben je als vrouw het meest vruchtbaar, daarna neemt de hoeveelheid eicellen snel af. Wat heeft nog meer invloed op de vruchtbaarheid van vrouwen? (Meer...)

Vruchtbaarheid vrouw

Vruchtbare dagen

Zwanger worden? Dan kun je het beste vrijen in de dagen voor de eisprong. Hoe weet je wanneer je het meest vruchtbaar bent? (Meer...)

Vruchtbare dagen

Foliumzuur

Foliumzuur is goed voor de gezondheid van je ongeboren baby. Wanneer start je met slikken, hoeveel foliumzuur moet je nemen en waarom is het belangrijk? (Meer...)

Foliumzuur

Stoppen met anticonceptie

De beslissing is genomen: je gaat stoppen met anticonceptie. Hoe lang duurt het voor je zwanger kunt raken en wat is de invloed van de pil en andere voorbehoedsmiddelen? (Meer...)

Stoppen met anticonceptie

Hersteloperatie

Mannen die spijt krijgen van hun sterilisatie, kunnen een hersteloperatie ondergaan of van te voren zaad laten invriezen. Hoe werkt de operatie en wat is de slaagkans? (Meer...)

Hersteloperatie

Biologie van de man

In de zaadballen van de man worden dagelijks zaadcellen aangemaakt. Waarom hangt de balzak buiten het lichaam en wat gebeurt er als een man klaarkomt? (Meer...)

Biologie van de man

Biologie van de vrouw

De biologie van de vrouw zorgt er voor dat een zwangerschap kan ontstaan na de bevruchting van een eicel door zaad van de man. Hoe werkt de biologie van de vrouw? (Meer...)

Biologie van de vrouw

Homoseksuele ouders

Als homopaar of lesbisch paar zijn er verschillende manieren om kinderen te krijgen. Welke manieren zijn er? (Meer...)

Homoseksuele ouders

Zwangerschapstest

Met een zwangerschapstest van de drogist test je zelf of je zwanger bent. Wanneer heb je het meest betrouwbare resultaat en welke invloed heeft de pil? (Meer...)

Zwangerschapstest

Seksualiteit

Elke keer dat je seks hebt, heb je minder dan 10% kans om zwanger te raken. Welk standje kan je kans op zwangerschap verhogen en waar vind je meer informatie? (Meer...)

Seksualiteit

Het beste moment om zwanger te worden

Als je een gezin wil stichten wil je het beste moment om zwanger te worden weten. Wanneer ben je vruchtbaar en met welk standje heb je het meeste succes? (Meer...)

Het beste moment om zwanger te worden

Meer artikelen inladen

Gratis hulplijn voor al je vragen rondom het ouderschap. 085 1303 959