Oudergids - Zwanger

.. / Zwanger / Voorbereiding geboorte

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Benodigdheden baby

De babyuitzet bestaat uit veel spullen en meubels voor de babykamer, vervoer en de kraamperiode. Waar moet je allemaal aan denken en hoe kun je kosten besparen? (Meer...)

Benodigdheden baby

Babyuitzet-lijst

Als je een baby krijgt, moet je een aantal benodigdheden van te voren aanschaffen. Wat heb je nodig aan kleding, verzorging, luiers en andere benodigdheden? (Meer...)

Babyuitzet-lijst

Bedje

Om de kans op wiegendood te verkleinen, moet je goed opletten bij de aankoop van je babybedje. Waar moet een veilig babybedje en de bedinrichting aan voldoen? (Meer...)

Bedje

Babyautostoeltje

Je baby kan in principe meteen vanaf de geboorte vervoerd worden in aan babyautostoeltje. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een babyautostoeltje? (Meer...)

Babyautostoeltje

Babybad

Voordat je je baby in bad gaat doen, moet je zorgen dat alles veilig en goed voorbereid is. Welke babybadjes zijn er en hoe zorg je dat je baby veilig in bad kan? (Meer...)

Babybad

Kinderwagen

Een kinderwagen heeft een platte bak en is bedoeld voor baby’s tot ongeveer 6 maanden oud. Waar let je op bij het kopen van een veilige kinderwagen? (Meer...)

Kinderwagen

Buik- of rugdrager

Het bij je dragen van je baby in een buik- of rugdrager is goed voor de hechting tussen jou en je baby. Welke types zijn er en hoe draag je je baby veilig? (Meer...)

Buik- of rugdrager

Box

De box is een veilige plek voor je baby, maar je moet het liggen in de box wel rustig opbouwen. Wat voor type boxen zijn er en hoe kies je een geschikte veilige box? (Meer...)

Box

Kruik

Als je een kruik gebruikt voor je baby of tijdens de zwangerschap, moet je deze altijd eerst controleren. Waar let je op bij het gebruik? (Meer...)

Kruik

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.