Oudergids - Zwanger

.. / Zwanger / Gezondheid en voeding

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Hoofdluis

Tijdens de zwangerschap en de borstvoeding kun je antihoofdluismiddelen beter niet gebruiken. Dit is schadelijk voor je ongeboren kind. Wat kun je wel doen tegen hoofdluis? (Meer...)

Hoofdluis

Infecties

Sommige infecties kunnen gevaarlijk zijn voor je ongeboren baby. Hoe voorkom je besmetting en wanneer is het verstandig om naar de huisarts te gaan? (Meer...)

Infecties

Medicijnen en tandarts

Bepaalde medicijnen en behandelingen bij de tandarts kunnen van invloed zijn op je ongeboren kind. Waar kun je terecht voor advies over medicijngebruik? (Meer...)

Medicijnen en tandarts

Röntgenstralen

Röntgenstralen zijn gevaarlijk voor je ongeboren baby, vooral vroeg in de zwangerschap. Wat overleg je met je arts en welke vormen van straling zijn ongevaarlijk? (Meer...)

Röntgenstralen

Vaccinaties

Tijdens je zwangerschap heb je een zwakker afweersysteem, vaccinaties kunnen daardoor een ander effect hebben. Wat moet je weten over vaccinaties als je zwanger bent? (Meer...)

Vaccinaties

Veilig zwanger

Ziekten, genotmiddelen, voeding en medicijnen zijn allemaal van invloed op een veilig verloop van je zwangerschap. Waar moet je rekening mee houden? (Meer...)

Veilig zwanger

Verf en gevaarlijke stoffen

Verf en gevaarlijke stoffen zijn gevaarlijk voor je ongeboren baby en borstvoeding. Wat moet je vermijden en wat als je toch moet verven tijdens je zwangerschap? (Meer...)

Verf en gevaarlijke stoffen

Zomer, zon en zonnebank

Zonlicht helpt bij het aanmaken van vitamine D maar te veel, ook van de zonnebank, veroorzaakt schade Wat is een zwangerschapsmasker en hoe blijf je koel in de zomer? (Meer...)

Zomer, zon en zonnebank

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.