Oudergids - Zwanger

.. / Zwanger / Bevalling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Hoe bevallen?

Tijdens de bevalling kun je verschillende posities aannemen, iedere positie heeft verschillende voordelen. In welke posities kun je bevallen en wat zijn de voordelen? (Meer...)

Hoe bevallen?

Thuisbevalling

Als je zwangerschap normaal verloopt, kun je thuis bevallen als je dat wilt. Waar moet de plek van de thuisbevalling aan voldoen en wat regel je van te voren? (Meer...)

Thuisbevalling

Ziekenhuisbevalling

Als je zelf kiest om in het ziekenhuis te bevallen heet dat een poliklinische bevalling. Wat zijn de nadelen en wat moet je van te voren afspreken en regelen? (Meer...)

Ziekenhuisbevalling

Waterbevalling

Tijdens een waterbevalling beval je in een grote kuip warm water, dat de weeënpijn verzacht. Waar moet de ruimte aan voldoen en is het veilig voor de baby? (Meer...)

Waterbevalling

Tangverlossing of vacuümbevalling

Als de bevalling niet meer verder komt, is een tangverlossing of vacuümbevalling nodig. Hoe werken deze kunstverlossingen en wat kun je verwachten? (Meer...)

Tangverlossing of vacuümbevalling

Bevalling inleiden

Als het te lang duurt voor de bevalling begint of er een medische noodzaak is, kan je bevalling worden ingeleid. Wanneer moet dat en hoe gebeurt dat? (Meer...)

Bevalling inleiden

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.