Onze visie

Er is iets geks aan de hand met ouderschap..

In Nederland wordt ouderschap en het opvoeden gezien als iets vanzelfsprekends en ‘natuurlijks’. Hierdoor bereiden ouders zich nauwelijks voor op misschien wel de belangrijkste taak in hun leven. Natuurlijk gaan ouders naar zwangerschapsyoga of volgen ouders een pufcursus, maar echt samen stilstaan bij vragen en twijfels over het ouderschap, dat zijn wij niet gewend en vinden we moeilijk. 

Ook de publieke opinie houdt de mythe rondom ouderschap en opvoeden graag in stand en voedt daarmee het stigma ‘je bent geen goede ouder als je je kind niet zonder hulp kunt opvoeden’. ‘Als je niet van nature aanvoelt wat je moet doen in iedere situatie’. Met als gevolg dat ouders terughoudend worden om ondersteuning te zoeken. Veel ouders voelen de druk om het altijd maar zelf goed voor elkaar te hebben. 

Terwijl ouderschap iedere ouder af en toe onzeker maakt. Iedereen heeft wel eens twijfels of behoefte aan steun en een beetje inspiratie.

Als ouder word je niet zomaar wijzer

Twijfels en vragen zijn echter inherent aan het grootbrengen van kinderen. Een kind grootbrengen gaat niet vanzelf, dit vereist goed ouderschap en brengt voor alle ouders de nodige stress en onzekerheden met zich mee. Ook bij het vierde kind wordt een kind grootbrengen nooit routine. Het zou fijn zijn om onze onzekerheden en twijfels te kunnen en durven bespreken. Daarom willen wij bouwen aan een sterke en zorgzame gemeenschap waarin het vanzelfsprekend is om te praten over ouderschap en je voor te bereiden op ouderschap, in al haar facetten. 

Het is goed voor jou als ouder om je bewust voor te bereiden op elke nieuwe fase van het ouderschap. Het helpt jezelf en het helpt je ook om jouw kind de aandacht te geven die het nodig heeft in zijn ontwikkeling. 


Investeren in aandachtvol ouderschap is investeren in een nieuwe, veerkrachtige generatie.Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.