Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.
Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?
Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.
Tijdens de bevalling
Je bevalling begint met ontsluitingsweeën waarna (meestal) je vliezen breken, waarna je de verloskundige belt. Wat kun je verwachten tijdens de bevalling? (Meer...)
Tijdens de bevallingNormaal verloop eerste bevalling
Als je voor de eerste keer gaat bevallen, wil je graag weten wat je in grote lijnen kan verwachten. Wat is het normale verloop van een eerste bevalling? (Meer...)
Normaal verloop eerste bevallingNormaal verloop volgende bevalling
Een tweede bevalling verloopt meestal sneller dan een eerste, omdat de weefsels al wat zijn opgerekt. Wat is het normale verloop van een volgende bevalling? (Meer...)
Normaal verloop volgende bevallingDe verloskundige helpt
De verloskundige of arts helpt jou om je kind veilig geboren te laten worden. Wat kun je verwachten van de verloskundige tijdens en net na de bevalling? (Meer...)
De verloskundige helptOntsluitingsweeën
Weeën zorgen ervoor dat je 10 cm ontsluiting krijgt zodat je kunt gaan persen. Wat voel je precies bij ontsluitingsweeën? (Meer...)
OntsluitingsweeënPersweeën
Zodra je volledige ontsluiting hebt, krijg je persweeën en begint je bevalling. Hoe voelt persdrang aan en wat kun je verwachten tegen het einde van de bevalling? (Meer...)
PersweeënPijn en bevallen
Pijn hoort bij een bevalling, voornamelijk in de buik en rug. Kun je leren omgaan met pijn tijdens de bevalling en welke vormen van pijnstilling zijn beschikbaar? (Meer...)
Pijn en bevallenInknippen of inscheuren
Om inscheuren te voorkomen kan tijdens de bevalling met een knip de vaginaopening groter worden gemaakt. Hoe gebeurt dat en wanneer mogen de hechtingen eruit? (Meer...)
Inknippen of inscheuren