Oudergids - Zwanger

.. / Zwanger / Bevalling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Tijdens de bevalling

Je bevalling begint met ontsluitingsweeën waarna (meestal) je vliezen breken, waarna je de verloskundige belt. Wat kun je verwachten tijdens de bevalling? (Meer...)

Tijdens de bevalling

Normaal verloop eerste bevalling

Als je voor de eerste keer gaat bevallen, wil je graag weten wat je in grote lijnen kan verwachten. Wat is het normale verloop van een eerste bevalling? (Meer...)

Normaal verloop eerste bevalling

Normaal verloop volgende bevalling

Een tweede bevalling verloopt meestal sneller dan een eerste, omdat de weefsels al wat zijn opgerekt. Wat is het normale verloop van een volgende bevalling? (Meer...)

Normaal verloop volgende bevalling

De verloskundige helpt

De verloskundige of arts helpt jou om je kind veilig geboren te laten worden. Wat kun je verwachten van de verloskundige tijdens en net na de bevalling? (Meer...)

De verloskundige helpt

Ontsluitingsweeën

Weeën zorgen ervoor dat je 10 cm ontsluiting krijgt zodat je kunt gaan persen. Wat voel je precies bij ontsluitingsweeën? (Meer...)

Ontsluitingsweeën

Persweeën

Zodra je volledige ontsluiting hebt, krijg je persweeën en begint je bevalling. Hoe voelt persdrang aan en wat kun je verwachten tegen het einde van de bevalling? (Meer...)

Persweeën

Pijn en bevallen

Pijn hoort bij een bevalling, voornamelijk in de buik en rug. Kun je leren omgaan met pijn tijdens de bevalling en welke vormen van pijnstilling zijn beschikbaar? (Meer...)

Pijn en bevallen

Inknippen of inscheuren

Om inscheuren te voorkomen kan tijdens de bevalling met een knip de vaginaopening groter worden gemaakt. Hoe gebeurt dat en wanneer mogen de hechtingen eruit? (Meer...)

Inknippen of inscheuren

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.