Ouderwijzer artikel

2018-03-07

Auteur: Opvoedinformatie Nederland

Vrije tijd en sport

Door te sporten voel je je fit en vrolijk, het is belangrijk dat jij en je je puber beweging krijgen in jullie vrije tijd. Hoe help je je kind een leuke sport uitkiezen?

Ouders en kinderen hebben tegenwoordig een druk bestaan. De combinatie van werk, kinderen en opvoeding vergt veel van ouders. Ook op kinderen komt veel af via school, internet en de televisie. Het is belangrijk voor ouders en kinderen om op tijd te ontspannen. Als ouder moet je tenslotte zelf ook uitgerust zijn om gezond te blijven en zo meer te kunnen genieten van het opgroeien en de opvoeding van je puber.

Het belang van sport

Zorg ervoor dat je puber veel beweegt, want sporten is gezond voor je hele lichaam. Door te sporten, maak je hormonen aan die zorgen dat je fit en vrolijk bent. Als je je fit voelt, voel je je ook beter. Artsen denken zelfs dat sporten helpt om uit een depressie te komen.

Luister naar je kind

De meeste pubers vinden sport leuk. Ze houden van het spel en van het wedstrijdelement, want ze willen graag ergens goed in zijn. Sommige pubers sporten omdat het gezond is of omdat het zo hoort, andere willen helemaal niet sporten. Daarom is het belangrijk om te ontdekken wat de motieven zijn van jouw kind om te bewegen. Als het bijvoorbeeld wil sporten om nieuwe vrienden te maken, ga dan samen op zoek naar een leuke teamsport. Houdt je puber niet zo van sporten, maar wel van even tijd voor zichzelf? Misschien is het dan een idee om goede wandelschoenen te kopen. Probeer samen uit te zoeken waar je kind zich goed bij voelt. Zo help je je puber het beste om in beweging te komen.

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Reageer op dit artikel

Alle reacties

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en maak nu een profiel aan!

Registereren
Ouderwijzer logo