Ouderwijzer artikel

2019-12-03

Auteur: Opvoedinformatie Nederland

Op vakantie

Als je op vakantie gaat, begint die eigenlijk al thuis met de planning en de voorpret. Hoe zorg je dat je goed bent voorbereid om op vakantie te gaan met je peuter?

Voor de meeste mensen is het heerlijk om na een drukke periode lekker op vakantie te gaan met het hele gezin. Je kunt samen allerlei leuke activiteiten ondernemen, zoals zwemmen in de zee, plezier beleven in een pretpark, varen in een bootje, kamperen op de Veluwe of druipsteengrotten bezoeken in Frankrijk.

Je vakantie begint eigenlijk al thuis met de planning en de voorpret. Je kunt je (oudere) peuter betrekken bij wat jullie gaan doen.

Een goede voorbereiding voor een geslaagde vakantie

Voordat je vertrekt, is er natuurlijk een goede voorbereiding nodig. Wat neem je allemaal mee? Heb je de juiste zonnebrandcrème? Is je paspoort nog geldig? Als je naar het buitenland gaat, moeten je kinderen een eigen paspoort hebben. Denk ook aan een goede reisverzekering en vraag bij de juiste instanties of er nog inentingen nodig zijn. Maak ook van tevoren een lijstje van spullen die je voor je kind nodig hebt.

Reageer op dit artikel

Alle reacties

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en maak nu een profiel aan!

Registereren
Ouderwijzer logo